Puppycursus groepsles

puppycursus Oss, Heesch, Wijchen, Herpen, Schaijk, Grave, Zeeland, Berghem en Nijmegen.

Foto’s gemaakt door Stories of lifephotography


Wij zijn anders.

Bij ons het vooral belangrijk dat jullie je allebei ontspannen voelen. Want alleen dan kun je verbinding maken met de pup en kunnen jullie op een fijne manier bezig zijn samen.

Je gaat bij ons leren kijken naar wat je puppy nodig heeft. Je krijgt fijne oefeningen en adviezen mee om de pup te kunnen begrenzen en te kunnen opvoeden.

Om allebei ontspannen te zijn is er rust nodig in de lessen. En dat gaat in onze ogen niet als je samen met tien andere puppy’s les hebt op een veldje.

Daarom heb je bij ons les met maximaal drie andere combinaties. Zo hebben we alle ruimte om jullie veel persoonlijke aandacht te geven. Wij streven naar rust tijdens de lessen en werken op een positieve en welzijnsgerichte manier. Wij geven grotendeels les in onze binnenlocatie wat een erg prettige leeromgeving is.


Onze voordelen

✅ les in kleine groepjes

✅ les in binnenlocatie

✅ toegang puppycursus e-learning

✅ gediplomeerde instructeurs

De werkwijze

Je start altijd met de privéles op de hondenschool. Na het boeken van de puppycursus nemen we contact met je op om deze privéles in te plannen samen. De privéles van 30-45 minuten plannen we samen in. Dit kan op maandagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend.

Je wordt na inschrijving toegevoegd aan onze prachtige puppycursus online leeromgeving. Na de puppy privéles kun jij jouw lesplek zelfstandig reserveren voor de groepslessen die je kunt vinden in de online agenda.

De lestijden

Je zit bij ons niet vast aan een vaste lesdag en/of lestijd. In de online agenda staan alle puppylessen klaar. Je kunt zelfstandig in de agenda jouw lesplek reserveren. Jij kiest dus zelf wanneer je les hebt.

Er worden groepslessen gegeven op maandagavond en 1x per drie weken op zaterdagmiddag. Als groepen vol lopen openen we nieuwe lesmomenten. In de schoolvakanties geven wij geen lessen.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste leeftijd om te starten?
In verband met de wachttijd van rond de 4 weken raden wij aan om de pup in te schrijven zodra de datum bekend is wanneer de pup thuis komt. Vervolgens is het super goed om nog even rustig 2 weken samen te wennen thuis aan elkaar. Een mooie leeftijd voor de eerste privéles op de hondenschool vinden wij 10 weken.

Mogen mijn kinderen mee?
We vinden het altijd erg fijn als de kinderen betrokken worden bij de opvoeding. Wel vinden we rust voor de pup enorm belangrijk. Daarom mogen er per pup 2 begeleiders mee.

Welke hondenriem neem ik mee?
We doen veel spelenderwijs. En dan is ruimte aan lijn hebben erg fijn. Wij raden daarom (ook bij de wandelingen buiten) een drie meter biothaan puppylijntje aan. Persoonlijk vinden wij voor een hondenlijf een goed zittend y-tuig het beste. Je zult deze wel op de groei moeten kopen. Een mooie tussenoplossing financieel vinden wij de Trixie Trekking tuig. Daarna raden wij een y-tuig aan van Dog Copenhagen, Hunter of AnnieX.

Wat leer ik allemaal?
Wij vinden het belangrijk je veel te vertellen over hondengedrag & hondentaal. Daarnaast werken we veel aan het hier komen bij het loslopen, netjes lopen aan de lijn, aandacht & verbinding, rust & beheersing en hoe je de pup op een fijne mannier kunt begrenzen en corrigeren.

Is er een wachttijd?
De wachttijd voor de eerste privéles is momenteel rond de vier weken. We werken met instroomplekken, niet met vaste groepen. Zo leert de pup ook om te gaan met de verschillende rassen. Na de privéles kun je direct doorstromen naar de groepslessen.


Ja, dit wil ik!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag komen lessen met jouw puppy? Je bent van harte welkom! Na inschrijving nemen we op werkdagen binnen 24 uur via whatsapp contact met je op om een eerste afspraak te maken.


*wij komen zonder reiskosten aan huis binnen een straal van 10 km vanaf Ravenstein. Daarbuiten bereken we 0,39 ct per km vergoeding door.


Trots op de reviews


Mooie, uitgebreide cursus

Waardering: 5 uit 5.

Met onze Rottweiler deelgenomen aan de puppycursus bij Fides hondentraining. Rianne heeft ons geleerd om vooral goed gedrag te belonen en dat werkt fantastisch. Het is een mooie, uitgebreide cursus waarbij de focus ligt op een goede band tussen hond en baasje.

Enorme aanwinst voor je hond

Waardering: 5 uit 5.

Super fijne tijd gehad met fides, leuke lessen, gevarieerd, flexibel en kundig.
Bedankt voor alles Rianne!
Wij raden iedereen aan om hier je lessen te volgen, enorme aanwinst voor je hond!


Hele fijne & goede samenwerking

Waardering: 5 uit 5.

Wat een fijne puppycursus hebben we doorlopen. Een hele fijne goede samenwerking met Rianne, altijd vrolijk en rustig, lieve vrolijke stem geluid,
altijd met tips.Meer informatie?