Biothaan hondenriem

Alles start met fijn wandelmateriaal

Fijn samen wandelen begint altijd bij goed wandelmateriaal. Je gaat immers ook geen marathon lopen op hakken. Bij trekken aan de lijn boeken we vaak al hele mooie eerste resultaten door de hond meer ruimte te geven. Daarbij heb jij vervolgens ook veel meer plezier in de wandelingen. Want wees eerlijk…hoe irritant is het dat je half de bosjes en de berm in gesleurd wordt?

Lange lijn juíst geschikt puppy’s!

Vol verbazing kijken we rond op de puppyafdeling bij de dierenwinkels. Lijntjes van 1.20 of 1.50 meter zijn eerder regel dan uitzondering. Wij begrijpen dat niet. Puppy’s hebben letterlijk ruimte nodig om de wereld te kunnen ontdekken. Dat gaat niet aan een korte lijn. Daarom raden wij altijd een speciale puppylijn aan. Dit is een lichtgewicht lijntje van drie of vijf meter. Je beloont altijd sterk in de beloningszone links of rechts naast je been, hierdoor zal jouw puppy de plek naast jou uit zichzelf ook al vaak opzoeken.


De verschillende modellen


Ja, ik wil ook graag fijn wandelen!

Maar…. is de flexlijn dan niet goed?

Zeker bij een volwassen hond die het nog moet leren om netjes te lopen aan de lijn en bij de puppy’s zijn we geen voorstander van een flexlijn. Maar waarom dan niet?

  • het geluid van de casette wordt vaak als spannend ervaren
  • de hond leert bij een flexlijn; door te trekken kom ik vooruit
  • de lijn is hierdoor altijd op spanning, dit geeft spanning bij de hond
  • je hebt voortdurend getrek aan het lijf van de hond
  • je hebt geen duidelijke kaders, de hond kan niet leren hoeveel lijn hij heeft
  • brand- en snijwonden bij de begeleiders zijn geen uitzondering

Kom gerust even langs