Biothaan looplijnen

Fijn samen wandelen begint bij goed wandelmateriaal.
Je gaat immers ook geen marathon lopen op hakken. Bij trekken aan de lijn boeken we vaak al hele mooie eerste resultaten door de hond meer ruimte te geven. Dit doen we door de halsband in veel gevallen te vervangen voor een Y-tuig. 

Maar ook de (vaak) anderhalve meter lijn gaat direct de kliko in. Door de hond een vaste langere looplijn (dus geen flexlijn) te geven geef je hem weer een stuk controle terug en daarmee veiligheid. Dit resulteert vaak al direct tot meer rust aan de lijn. Daarbij heb jij vervolgens ook veel meer plezier in de wandelingen. Want wees eerlijk…hoe irritant is het dat je half de bosjes in gesleurd wordt…? Ook puppy’s hebben letterlijk ruimte nodig om de te kunnen ontdekken en struinen. Daarom raden wij altijd een speciale puppylijn aan. Dit is een lichtgewicht lijn van drie of vijf meter.

De hondenriemen van Fides hondentraining & uitlaatservice zijn van Biothaan. Biothaan is erg fijn materiaal. Het snijdt niet, het is stroef maar glijdt toch door je handen en is tevens schoon te maken. Daarnaast neemt het ook geen water op zoals de nylon riemen dit wel doen. Ook zijn de drie en vijf meter lijnen te verstellen. Je kunt deze lang gebruiken, maar de lijn is ook te halveren door de extra ring zodat je in een woonwijk je hond fijn dichterbij kan houden. Voor de loslooptrainingen zijn de tien meter lijnen ideaal. Eerst even de generale repetitie voordat je jouw grote vriend (los van de lijn) echt de grote wereld in laat gaan. Voor welke lijn ga jij?

Voor de puppy’s, en de kleine jongens en meiden
Deze lijn is speciaal samengesteld voor de puppy’s en voor de kleinere honden. Deze lijnen zijn geschikt voor honden t/m 18 kg. Door de zeer lichte musketonhaak en dunne lichtgewicht lijn vormen ze geen belemmering voor jouw hond en puppy. De lijnen zijn verkrijgbaar in drie & vijf meter. Ze zijn verstelbaar zodat je de lijn kunt halveren als je jouw hond dichterbij je wilt houden. De drie meter lijn kost € 24,95. De vijf meter lijn komt neer op € 34,99.

Voor de grote jongens en meiden
Deze lijn is voor de wat grotere honden. Geschikt voor honden vanaf 18 kg tot 50 kg. Het ligt zwaar in de hand en is lekker stroef. Zo krijg jij het gevoel van controle weer terug. De musketon is erop ingericht dat het veel kilo’s kan houden. Ook deze lijn is verstelbaar mocht dat nodig zijn op bepaalde momenten. Net zoals Verkrijgbaar in drie & vijf meter. De drie meter lijn kost € 29,95. De vijf meter lijn is aan te schaffen voor € 37,99.

Voor de loslooptraining
Het kan heel spannend zijn je hond voor de eerste keer los te laten. Zeker in de puberteit kan het een heel prettig zijn toch je hond te kunnen bijsturen mocht hij de ‘fout’ in te dreigen gaan. Deze 10 meter lijn is echt bedoeld voor de loslooptrainingen of als je jouw hond meer lengte wilt geven om heerlijk te struinen. Een ideale basis. Te verkrijgen met lichte musketon (voor honden tot 18 kg) voor € 43,99 of met zware musketon € 46,99.

Heb jij interesse in deze lijnen? Vul dan alsjeblieft onderstaand bestelformulier in. Zodra wij jouw bestelling ontvangen hebben sturen wij je een factuur en betaalverzoek. Zodra de betaling is voldaan zullen wij zo spoedig mogelijk jouw lijn verzenden. Uiteraard ontvang je een track & trace code hiervan.

Nieuwe artikelen van Fides direct in je inbox?

Kom gerust even langs