Grip op het gedrag van jouw hond!

Veel gestelde vragen puppy cursus

Puppy bijt


Veelgestelde vragen over onze puppy cursus

Wat is de ideale leeftijd om te starten?
Als je puppy 10 weken is, is het al wat meer gewend en vertrouwd met jou. Daarom vinden wij dit een ideale leeftijd om te starten. Je start bij ons met een privéles op de hondenschool. Tijdens deze les is er ruimte voor al jouw vragen. Ons advies: schrijf je in zodra je weet wanneer je puppy thuis komt. Zo kun je daarna jouw eerste puppy privéles alvast vast zetten voor in de 10e levensweek van jouw pup.

Hoe groot zijn de groepen?
Persoonlijke aandacht en ontspanning tijdens de puppyles vinden wij bijzonder belangrijk. Daarom heb je bij ons les met maximaal drie andere combinaties.

Hoeveel lessen kan ik volgen?
Je start met de basis puppycursus. Deze cursus bevat 1 puppy privéles + vier groepslessen. Als je deze hebt afgerond zou je verder kunnen gaan naar de puppy plus groep, deze heeft wederom vier groepslessen. Tot slot hebben we de samen verder cursus, deze is geschikt voor honden vanaf 7 maanden. Tevens zijn wij ook een kei in privé hondentraining. Ook dat kun je altijd nog boeken om op koers te bijven.

Wat is de wachttijd?
Wij hebben een instroomsysteem, hierdoor kunnen we zeer korte wachttijden hanteren. De wachttijd voor de eerste puppycursus privéles is ongeveer 1-2 weken. Per week bekijken wij de planning. En als de lessen vol lopen, openen we lessen bij zodat er altijd voldoende lesaanbod is.

Met hoeveel personen mogen we naar de puppycursus?
Per pup mogen er twee begeleiders mee.

Wat zijn de lestijden van de puppycursus?
Wij monitoren doorlopend en aan de hand van de inschrijvingen openen we nieuwe les inschrijfmogelijkheden. Onze vaste lesavond is de maandagavond. Is deze maandagavond les vol? Dan openen we op vrijdagochtend extra lessen en/of op woensdagochtend. Ook bieden we met enige regemaat de zaterdagmiddag aan als lesmiddag.

Wordt er tijdens slecht weer ook puppycursus gegeven?
Ja, over het algemeen draait de hondenschool altijd door. Doordat we les geven in een fijne gestoffeerde binnenlocatie kan het ongeacht de weersomstandigheden vrijwel altijd door gaan.

Wat ga ik leren tijdens de puppy cursus?
Je krijgt in de basisgroep de oefeningen: niet doen, los/vast, lig (+blijf), attentie geluid, handtouch, netjes lopen aan de lijn + losloop oefeningen. Ook hebben we aandacht voor balans & coördinatie oefeningen, tunneltjes en hebben we ook voor wie wil een socialisatie les in het programma. In de plus groep blijven we aandacht houden voor het volgen en netjes lopen aan de lijn & terugkomen bij loslopen. Daarnaast krijg je de pootjes hoog/laag (voor bij visite!), de Magic hand, de plaats en de tussen oefening.

Wat neem ik mee naar de eerste puppy privé les?
• jouw vragenlijst, want er is veel ruimte voor jouw vragen!
• bij voorkeur puppylijn van 3 meter (geen flexlijn)
💡deze puppylijn is ook bij ons aan te schaffen.
• poepzakjes
• het is fijn als je hond een goedzittend y-tuigje heeft, halsband mag ook. Geen slipkettingen!

Waar is de puppycursus?
Onze hondenschool is in Huisseling vlakbij Ravenstein. Doordat wij zeer gunstig direct aan de snelweg ons bevinden zijn wij goed bereikbaar voor mensen uit Wijchen en Oss voor onze puppy cursus.


Nog vragen?