Rhodesian Ridgeback training

Wij zijn graag
een coach voor jou
en jouw Ridgeback.

Rasomschrijving Ridgeback
De Rhodesian Ridgeback is een ontzettend mooi ras. Naast dat ze knap zijn, zijn ze intelligent, en loyaal aan eigen mensen. Ze kunnen wat terughoudend zijn bij vreemde mensen. Ze kunnen prima een flink stuk met je mee wandelen. Dit houden ze fysiek goed vol met hun prachtig gespierde lijf. In huis kunnen ze heerlijk lui zijn. Maar daarnaast zijn ze zeker ook waaks op de juiste momenten. Het zijn absoluut geen overmatige blaffers. Ze houden van warmte en geven de voorkeur aan een comfortabele warme ligplaats. Ze slapen het liefste met hun neus lekker in de dekens, tot een kleine donut opgekruld. Het zijn echte luxe paardjes. Met regen naar buiten? Hm. Een enkeling misschien. Maar het grootste gedeelte gaat toch wel flink in de ankers bij een paar druppels. Ideaal voor de mooi weer wandelaars onder ons.

Is alles dan rozengeur en maneschijn?
Nee helaas. Was het maar zo’n feest. Het is een eigenzinnig ras, dat graag met respect behandeld wil worden. Met een harde hand bereik je juist het tegenovergestelde bij dit gevoelige ras. Het is geen ras dat zomaar commando’s voor je uitvoert “omdat jij dat nu eenmaal graag wilt”. Hij zal er zelf ook wel het nut van moeten inzien. De meeste Ridgebacks hebben een uitstekende neus & jachtinstinct. Samen met het gegeven dat het ras behoorlijk prikkelgevoelig is, kan het best intensief zijn een Ridgeback te begeleiden. Zowel binnen als buiten. Doordat ze zo waanzinnig sterk en lomp zijn kan het buiten samen wandelen nog wel eens een uitdaging zijn. Een goede kennis van de lichaamstaal en het ras is hierbij echt een must. Daarbij heb ik de overtuiging dat naast duidelijke regels en consequent zijn, rust & beheersing ook hele belangrijke pijlers zijn in de training van dit prachtige ras.

Zoek jij begeleiding bij jouw training?
Dan ben je bij Fides hondentraining aan het juiste adres. Naast de passie en liefde die we voelen voor dit ras, kennen we het ras ook goed. We hebben al menig Ridgeback begeleider succesvol mogen helpen tijdens de trainingen. Wij zijn eerlijk & oprecht, nuchter, empatisch, kundig & professioneel. Heb jij behoefte aan een extra paar ogen? Wil jij graag tips & handvatten bij de begeleiding van jouw Ridgeback? Wij helpen je graag. Onderstaand vindt je drie opties die je zou kunnen kiezen; het videoconsult, het huisbezoek, of privétraining.

Wij komen aan huis in de plaatsen Oss, Schaijk, Berghem, Wijchen en natuurlijk ook de directe omgeving van Ravenstein. Wil jij eerst nog even liever contact? Ook dat is uiteraard mogelijk!

Ik wil graag contact!

Wil jij graag hulp bij het gedrag van jouw Ridgeback?
Neem dan gauw contact met ons op.

Videoconsult

Woon jij verder weg en kunnen we elkaar niet in “het echt” ontmoeten? Dan gaat we toch gewoon videobellen? Je krijgt tips, handvatten, begrip en een luisterend oor. Na jouw aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Vervolgens krijg je een vragenformulier toegestuurd zodat wij goed voorbereid het gesprek in gaan. Na ons gesprek sturen we je een verslag toe van dit gesprek met een trainingsplan.
Het videoconsult duurt +/- 60 minuten.

Adviesconsult aan huis

Woon je (ongeveer) binnen een straal van 10 kilometer van Ravenstein? Dan kunnen wij bij je thuis komen voor een huisbezoek. We kunnen dan samen bespreken waar je tegenaan loopt. Ook kunnen we de hond dan in eigen omgeving observeren. Je krijgt tips & adviezen. Dit alles werken we tevens uit in een trainingsplan. Bij dit consult gaan we niet samen aan de gang met het trainen. Wil je dit wel graag? Kies dan voor privétraining aan huis.

Privétraining aan huis

Ben jij enthousiast geworden? Leuk! Wij komen graag bij jullie thuis om met jullie te gaan samenwerken. Als je jezelf bij ons inschrijft, vragen wij je eerst om het intakeformulier in te vullen. Aan de hand van jouw antwoorden zullen wij een trainingsplan gaan opstellen. In dit plan schrijven wij hoeveel trainingen wij denken dat er nodig zijn om mooie resultaten te behalen. Kun jij je in dit plan vinden? Dan plannen we zo snel mogelijk de eerste training in. Ook zeer geschikt voor de Rhodesian Ridgeback pup!


Wij gaan veel verder dan alleen hondentraining.
Wij zijn een coach voor baas en hond!


Laten we samen iets moois opbouwen.