Pubercursus


Vanaf een leeftijd van vijf maanden start er een nieuwe fase. Jullie kleine pup is ineens niet zo klein meer.
Langzaam begint de puberteit zijn intrede te doen. In deze periode ontwikkelt de pup zich tot een jong volwassene zowel gedragsmatig als lichamelijk. Deze periode is gemiddeld tussen de 5 maanden en de 14 maanden. Bij sommige rassen kan het wel doorgaan tot hun derde levensjaar.

De puberteit is het proces waarbij dieren geslachtsrijp worden en in een later stadium volwassen gaan gedragen. In deze periode gebeurd er ontzettend veel. De hersenen zijn aan het vormen & groeien, de hormonen zijn volop een het ontwikkelen en het lijf zelf is natuurlijk ook nog aan het groeien. Terwijl het lijf aan het groeien is gaat er ook een wereld van gieren voor je hond open. Ook komt zelfstandigheid om de hoek kijken. Ze maken zich los van “de ouders”. Daarnaast hebben ze ook te maken met onzekerheid, angst en prikkelbaarheid. Juist in deze periode is het heel belangrijk dat jullie blijven werken aan de band, rust & beheersing en de socialisatie. Dit is een doorlopend proces. Het lijkt of je puber ‘bananen in de oren heeft’. Maar echt: ook dit gaat voorbij en alles waar je nu aan bouwt slaan ze op en vormt een prachtige basis voor “later”.

Is jouw puber echt prikkelgevoelig en wat onzeker, dan kan het fijner zijn te kiezen voor de privélessen. Je plant de lessen in wanneer het jou uitkomt. Geen gestress & gedoe, wij komen gewoon bij jullie thuis. We kunnen tijdens de lessen direct jouw vragen beantwoorden, zonder te moeten wachten op andere cursisten.

Uiteraard zijn jullie ook welkom in de groepslessen op onze hondenschool in Ravenstein.
De groepen bestaan uit maximaal 5 combinaties. Tijdens de lessen (dit doen we ook bij de privélessen) werken we aan gehoorzaamheid, beheersing & aandacht, balans- en coördinatie oefeningen. Tevens hebben we socialisatielessen op verschillende locaties. Denk hierbij aan het station, het winkelcentrum en het bos. Daar gebeurt altijd waanzinnig veel en hier doet jullie puber veel indrukken op. Tijdens de les kunnen we jullie tips & handvatten geven hoe jullie in deze situaties jullie hond zouden kunnen begeleiden.

Je kunt starten in de puberklas als jouw hond vijf maanden is. We proberen tijdens de lessen ook het vrij spelen aan te bieden mits de groep hier geschikt voor is. Let op: deze groepslessen starten in januari 2021!

In het kort:
– Voor honden van 5 maanden tot 10 maanden
– Totale cursusduur is 5 maanden
– Instroom is op elk moment mogelijk
– De les duurt ca. 45 minuten, 1x per week les
– Kosten voor deze cursus zijn € 47,50 per maand
(ongeacht het moment van instromen)

Wat krijg je allemaal?
✔️ theorieles voor start cursus van circa 90 minuten
✔️ handout theorieles voor jullie eigen naslagwerk
✔️ veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen
✔️ WhatsApp contact bij vragen
✔️ huisbezoek van ca. 30 minuten voor gericht & persoonlijk advies
✔️ lessen op externe locaties ten behoeve van de socialisatie

Wanneer?
We starten een groep bij minimaal drie aanmeldingen, dit is dus doorlopend.
Hierbij proberen we rekening te houden met jullie lesmoment voorkeur.

Wij hebben de volgende lesdagen:
– maandag-, dinsdag-, woensdag- & vrijdagochtend
– maandag- & dinsdagavond
– zaterdag of zondag*

*Op zaterdag en zondag geven we in verband met de gedragstherapie studie 1x per 2 weken les. Extra opmerking: indien er op zaterdag geen les is, zal deze op zondag zijn en vice versa.

Interesse?
Opgeven voor de pubercursus kan alvast door middel van onderstaand formulier.
Eerst graag meer informatie? Mail dan naar: info@fideshondentraining.nl of bel 06 23937895.