Hondengedragscoach Rianne Jansen

Pubercursus

Voor honden tussen de 5 en 7 maanden

Honden loslopen

Rond de leeftijd van 5 maanden komt jouw hond komt langzaam aan in de puberteit. Dit is een moeilijke én gevoelige fase voor jou en jouw hond. 

De neus gaat wat meer aan de grond, maar ook de bananen in de oren beginnen te groeien. Contact krijgen met jouw hond wordt steeds iets moeilijker. Zéker als er meer prikkels zijn.

In deze fase is het daarom van cruciaal belang is dat je weet hoe je de hond moet begeleiden maar ook lifeskills mee dient te geven. 

Ook moet een puberhond leren hoe je op een sociale manier met andere honden en mensen om dient te gaan. 

Hond staart andere honden aan

Voor deze gevoelige en cruciale fase hebben wij een prachtige pubercursus ontwikkelt.

De pubercursus bevat vier lessen met thema’s die aansluiten bij de behoeftes en uitdagingen die bij de puberteit fase horen.

We gaan ons richten op mooi sociaal en stabiel gedrag in diverse omgevingen met meer prikkels.

Daarnaast is een belangrijk thema in deze cursus dat we de hond leren aandacht & focus voor ons te hebben, juist in situaties die wat moeilijker zijn.

Wij zijn geen hondenschool die examens afneemt en de hond alleen maar commando’s aanleren. Daar gaat het volgens onze visie niet om in deze drukke maatschappij.

Wat gaan we dan doen?


Les 1 – de basis voor aandacht
In deze les gaan we de nadruk leggen op focus en aandacht voor jou. Ook gaan we samen als groepje naar buiten voor een sociale wandeling.

Les 2 – naar het bos
In deze les gaan we gezamenlijk naar het bos van Herperduin om ook daar al het geleerde toe te passen met wat meer prikkels.

Les 3 – naar het station
De derde les gaan we naar het treinstation van Ravenstein. Het is belangrijk dat jouw puber gaat leren dat hij er niets met al die prikkels hoeft te doen.

Les 4 – samen spelen
In de laatste les laten we de honden samen spelen. Hierbij gaan we de honden leren wat sociaal spelen is. Tevens gaan we aan de slag met het hier komen, ook vanuit spel.
Top 4 meeste gestelde vragen

Wat is de ideale leeftijd om te starten?
Als je de puppycursus bij ons hebt gevolgd, kun je bij deze pubercursus starten als jouw hond 5 of 6 maanden is. Anders graag even contact opnemen voor de mogelijkheden.

Wat is de wachttijd?
Wij openen ongeveer elke 6 weken een nieuw cursusblok. Je kunt de startdata vinden in Planwise. Log dus even in en check bij ‘cursussen’ de eerst volgende startdatum. De cursus gaat door als er minimaal 3 deelnemers zijn.

Op welke dag en door wie wordt deze cursus gegeven?
Deze cursus voor honden vanaf 5 maanden wordt gegeven op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 14.45 uur. Het betreft niet perse een wekelijkse vaste les, soms kan er een week geen les zijn. De instructeur is Rianne Jansen.


Dit wil ik!Trots op de reviews


‘Mooie, uitgebreide cursus’

Waardering: 5 uit 5.

Met onze Rottweiler deelgenomen aan de puppycursus bij Fides hondentraining. Rianne heeft ons geleerd om vooral goed gedrag te belonen en dat werkt fantastisch. Het is een mooie, uitgebreide cursus waarbij de focus ligt op een goede band tussen hond en baasje.

‘Enorme aanwinst voor je hond’

Waardering: 5 uit 5.

Super fijne tijd gehad met fides, leuke lessen, gevarieerd, flexibel en kundig.
Bedankt voor alles Rianne!
Wij raden iedereen aan om hier je lessen te volgen, enorme aanwinst voor je hond!


‘Hele fijne & goede samenwerking ‘

Waardering: 5 uit 5.

Wat een fijne puppycursus hebben we doorlopen. Een hele fijne goede samenwerking met Rianne, altijd vrolijk en rustig, lieve vrolijke stem geluid,
altijd met tips.Meer informatie?