Samen wandelen zonder trekken 

Een-op-een begeleiding voor Ravenstein, Wijchen, Schaijk, Oss, Nijmegen, en Berghem 

Privé hondentraining, samen wandelen zonder trekken
Een-op-een begeleiding aan huis in omgeving Wijchen Schaijk Oss Berghem Nijmegen


Help, mijn hond trekt aan de lijn! Trekken aan de riem is een van de meest voorkomende vormen van ongewenst hondengedrag. Het is enorm vervelend als je niet ontspannen met je hond kunt wandelen. Als het trekken aan de lijn al start als je de deur nog maar net door bent. Kom je daarna ook nog eens honden tegen dan is het “feest” helemaal compleet. Je hond is totaal onbereikbaar. Dit moet toch anders kunnen?

Ja! dat kan zeker anders.
Wil jij hier verandering in gaan brengen en ben je bereid er voor 100% voor te gaan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je krijgt echt inzicht in de emoties, lichaamstaal en het bijbehorende gedrag van jouw hond.

Na onze samen wandelen zonder trekken training heb jij voldoende technieken geleerd om elke situatie tijdens het wandelen met je hond, zelf te kunnen handelen. Elk ras is welkom bij ons. Het trekken begint vaak al op hele jonge leeftijd, hoe groter en zwaarder de hond wordt hoe lastiger en vervelender het trekgedrag ook voor jou wordt. Het kan vermoeiend en frusterend zijn om op deze manier met jouw hond te moeten wandelen. Het is verstandig niet te lang te wachten om je hond te leren aan de lijn te lopen zonder trekken.

Mogelijke oorzaken waarom jouw hond trekt aan de lijn

  • Je hond ziet of ruikt iets buiten zijn bereik waar hij graag naartoe wil gaan.
  • Je hond is opgewonden of ervaart stress.
  • Jij hebt lichaamstaal signalen gemist van jouw hond.
  • De lijn die gebruikt wordt om de hond uit te laten is niet lang genoeg.
  • De hond heeft het nooit op de juiste manier aangeleerd gekregen.

Echter is iedere hond uniek en kan het trekken aan de lijn ook een andere oorzaak hebben. We brengen dit tijdens het privé, wandelen zonder trekken coachingstraject in kaart zodat we gericht aan de slag kunnen gaan met jouw hond. Dankzij brede scholing en de mengeling van bewezen efficiënte technieken wordt de privé training helemaal op de behoeftes en het karakter van jouw hond afgestemd.

Wat mag je verwachten van het samen wandelen zonder trekken traject?


We zien elkaar tijdens deze privé hondentraining drie lessen. Les één heeft een duur van maar liefst 90 minuten. We starten het traject op met een afspraak bij jullie thuis. Dit privé traject is te volgen voor hondeneigenaren in Wijchen, Schaijk, Oss, Berghem, Nijmegen en omgeving. Tijdens deze eerste afspraak krijg je eerst een theorieles. Jij gaat alles leren over de lichaamstaal van honden. Dit is wat ons betreft van cruciaal belang. Daarna volgen wat praktijkoefeningen. Vervolgens gaan we naar buiten om samen te wandelen in jouw buurt.

Les twee duurt 30 minuten. Dit is een les vol met praktijk oefeningen met jouw hond. Je gaat in deze les onder andere het volgen aanleren. Alle lessen vinden plaats in jullie eigen vertrouwde omgeving zodat je direct toepasbare tips krijgt toegespitst op jullie specifieke situatie.

Les drie heeft een duur van 60 minuten. We gaan de puntjes op de i zetten. We gaan nog een keer samen jouw buurt in om samen te wandelen met jouw hond. Ook tijdens deze les krijg je nog een wandeltechniek aangereikt en gaan we samen de uitdagingen nog aan. Want een extra paar ogen tijdens de wandelingen geven vaak mooie inzichten.

Wat kost het om mijn hond te leren om te wandelen zonder trekken?

Wij zijn erg transparant over onze tarieven, zo weet jij vooraf altijd precies waar je aan toe bent. De investering voor dit privé coachingstraject traject is € 180,-. We komen voor de training aan huis in omgeving Wijchen, Schaijk, Oss, Berghem en Nijmegen. Binnen een straal van 10 kilometer rondom Ravenstein berekenen wij geen kilometervergoeding. Buiten deze straal zijn de reiskosten € 0,30 per km. Tijdens de hele traject zijn wij bereikbaar voor vragen via WhatsApp. Na elke les ontvang je ook nog eens een uitgebreide hand-out met videomateriaal van de oefeningen in de mail. Zo kun je alles nog eens rustig teruglezen & kijken op je eigen tempo.

Welke lijn kan ik het beste gebruiken voor het wandelen zonder trekken traject?

Het is noodzakelijk dat je voor deze eerste les een drie meter (of vijf meter) vaste lijn hebt. Deze kunnen wij ook meenemen. Onze lijnen zijn ook verstelbaar zodat je de lengte ook kunt halveren. Een y-tuig is daarbij ook erg wenselijk. We geloven absoluut niet in leren onder dwang en pijn, wij trainen welzijnsgericht en in spelvorm. Daarom zijn corrigerende middelen niet toegestaan tijdens de lessen. Denk daarbij aan een slipketting, sliphalsband, Gentle Leader.


Benieuwd of dit traject past bij jouw hond? Of heb je vragen? Je mag altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen!

Meer informatie nodig?