Blaffen aan de lijn

Wij geven privé hondentraining aan huis in Wijchen, Oss, Berghem, Schaijk en Nijmegen.

Privé hondentraining, blaffen aan de lijn omgeving Wijchen Schaijk Oss Berghem en Nijmegen Na het een-op-een blaffen aan de lijn traject kun je weer ontspannen met je hond op ieder gewenst tijdstip kunt gaan wandelen zonder geblaf.


Help mijn hond blaft aan de lijn! Blaffen terwijl de hond uitgelaten wordt aan de lijn is een gedragsprobleem wat veel voorkomt bij honden. Zie jij door het geblaf van jouw hond steeds meer op tegen de wandelingen? Sta jij iedere keer opnieuw met zweet in jouw handen? Ga jij op bijzondere tijden naar buiten om andere honden te ontwijken? Dit kan anders.

Tijdens dit traject staan wij aan jullie zijde om het beste uit jou en uit je hond te halen. We gaan je alles leren op het gebied van hondentaal, waarom jouw hond doet wat hij doet en hoe je jouw hond kunt begeleiden zodat het blaf gedrag zal afnemen. Je krijgt allerlei handige tips & handvatten toegereikt waarmee jij straks zelfstandig jouw hond kunt helpen groeien en je precies weet hoe je het blaffen van je hond kunt verminderen.

Het is een intensief traject, maar het is het zó ontzettend waard als jij straks weer ontspannen met je hond op ieder gewenst tijdstip kunt gaan wandelen. We behalen mooie resultaten tijdens de consulten. Ben jij bereid om er voor de volle 100% voor te gaan? Wil je jouw hond echt leren begrijpen? Wil je hem op emotie niveau helpen en werken aan een ijzersterke band? Dan ben je bij ons van harte welkom!

Mogelijke oorzaken waarom jouw hond blaft aan de lijn

  • Je hond voelt zich opgewonden en/of gefrustreerd  
  • Je hond kan zich angstig voelen, of stress ervaren bij het zien van andere honden.
  • Je hond blaft naar voorbijgangers, auto’s en fietsers omdat hij hier negatieve associaties mee heeft.

Bovenstaande oorzaken zijn veelvoorkomende redenen waarom een hond blaft. Er zijn hondenrassen die van nature meer blaffen dan anderen. Echter is iedere hond uniek en aan het veelvuldig blaffen ook een andere oorzaak ten grondslag liggen. Het voordeel van het een-op-een traject is dat we naar jou toekomen waardoor we het blafgedrag van jouw hond in zijn natuurlijke situatie kunnen analyseren. Met 100% aandacht voor jullie zonder dat je, in tegenstelling tot bij een groepstraject, moet wachten op anderen.

Wat kun je tijdens het blaffen aan de lijn traject verwachten?


We starten het traject met een uitgebreide theorieles waarbij we bij jullie aan huis komen. Hier krijg je inzichten in het hoe & waarom achter het blafgedrag van jouw hond. Na de theorieles gaan we samen een stuk wandelen. Tijdens het bezoek ontvang je tevens het boekje uitvallende honden, wat je daarna op je eigen tempo door kunt lezen. Deze eerste les duurt doorgaans anderhalf uur.

Vervolgens komen wij twee lessen bij jou thuis, deze les duurt 30 minuten. In deze lessen geven we jullie praktische & helpende oefeningen om het blaffen aan de lijn te verminderen. Na elke les ontvang je een uitgebreide hand-out met videomateriaal van de oefeningen in de mail. Zo kun je alles nog eens rustig terug lezen & kijken op een tijdstip wat voor jou uitkomt.

Aansluitend gaan we bij de laatste les echt de praktijk in. We gaan namelijk 60 minuten lang samen doorbrengen in het bos (Herperduin.) Dé ultieme test om te kijken of er al stappen gemaakt zijn en jouw hond minder blaft aan de lijn.

We geloven absoluut niet in leren onder dwang en pijn, wij trainen welzijnsgericht en in spelvorm. Daarom zijn corrigerende middelen niet toegestaan tijdens de lessen.

Wat kost het om mijn hond te leren om minder te blaffen aan de lijn?

Wij zijn helder over de tarieven zodat jij vooraf altijd precies weet waar je aan toe bent. Dit traject bestaat dus uit 3 lessen, waarvan er 2 bij jou thuis. Kosten voor dit traject zijn € 210,-. Omdat we begrijpen dat je tijdens het traject ook tegen vragen aanloopt buiten de lessen om zijn we speciaal voor jou als deelnemer tijdens het traject via WhatsApp bereikbaar voor vragen. 

Binnen een straal van 10 kilometer rondom Ravenstein berekenen wij geen kilometervergoeding. Buiten deze straal zijn de reiskosten € 0,30 per km. Deze blaffen aan de lijn een-op-een training is te volgen in omgeving Schaijk, Wijchen, Berghem, Oss en Nijmegen.


Benieuwd of dit traject aansluit bij jouw hond? Of heb je nog vragen? Twijfel je nog? Je mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Meer informatie nodig?