Hondenschool

Wij starten in januari 2021 met de hondenschool in Ravenstein.

Op onze hondenschool onderscheiden we ons door persoonlijke aandacht & kwaliteit.
Rust, respect, positiviteit, wederzijds begrip en bovenal plezier zijn hele belangrijke kernwaarden bij Fides. Daarbij hebben we veel variatie in onze lessen en zijn de groepen klein. Je krijgt les met maximaal vier andere cursisten. Zo krijgen jullie de aandacht die jullie verdienen!

De groepslessen vinden plaats op een omheind trainingsveld en op externe locaties. Op het omheind trainingsveld besteden we aandacht aan de basisgehoorzaamheid. Ook gaan we aan de gang met aandachts- & beheersingsoefeningen. De hond gaan we ook mentaal uitdagen door zgn. ‘snuffelwerkjes’ aan te bieden. Als de groep het toelaat zullen we proberen om de honden eventjes samen vrij te laten spelen. Hier kunnen we ook onder veilige omstandigheden de “hier” oefening oppakken. Uiteraard alleen onder begeleiding en met een juiste match tussen de honden.

Op de externe locaties (bijvoorbeeld bij het station, het bos en het winkelcentrum) gaan we aandacht besteden aan de socialisatie. Want dat is de realiteit. Hoe gaat de hond om met prikkels en hoe kun jij als begeleider jouw hond hierbij helpen. Tevens gaan we aan het werk met leuke balans- en coördinatie oefeningen. Dit doen we zowel op het veld als op de externe locaties. Er is zoveel leuks te doen, we gaan lekker samen aan de slag!


Wat krijg je bij ons?

✔️ Theorieles van ca. 90 minuten passend voor de leeftijdsfase van jouw hond.
✔️ We werken op het veld maar ook op externe locaties voor de variatie en generalisatie.
✔️ Je ontvangt een mooi naslagwerk na de theorieles voor eigen gebruik
✔️ Gratis WhatsApp contact bij vragen
✔️ Gratis huisbezoek van ca. 30 minuten voor gericht en persoonlijk advies.
✔️ We werken aan gehoorzaamheid, rust & beheersing, balans & coördinatie. 
✔️ Uiteraard besteden we veel aandacht aan habituatie (wennen aan) & socialisatie.
✔️ Veel persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit door kleine groepen.

Groepen
We hebben verschillende groepen op de hondenschool:
puppycursus (8 tot 20 weken).
pubercursus (5 tot 10 maanden).
samen verder cursus (10+ maanden).


Gratis theorieles & huisbezoek
Veel aandacht is er voor de lichaamstaal van de hond. Om deze reden geven we bij aanvang van elke groep een gratis interessante theorieles. Hierbij hebben we ervoor gekozen om de theorieles van de puppy en de puppy-plus groep samen te voegen. Tevens ontvang je van ons een gratis huisbezoek. Tijdens het huisbezoek kunnen we in alle rust meekijken en vragen beantwoorden. Deze individuele aandacht brengt vaak inzichten en handvatten met zich mee. Uiteraard mag je ons bij vragen altijd een WhatApp sturen, bij ons zijn de lijnen kort. De theorieavonden duren ca. 90 minuten en het huisbezoek ca. 30 minuten. De theorieavond en het huisbezoek zijn in te plannen op de maandag tussen 20.30 – 22.00 uur.

Wij starten in januari 2021 met de hondenschool.